• 4.8 1247 verifierade recensioner
  • Köp diffuser och välj 3 gratis oljor!

  • Över 12,500+ nöjda kunder

Kunskapsbank om eterisk olja, diffusers & aromaterapi

Vilka eteriska oljor passar bra ihop?

På varje oljas produktsida finns en flik som heter ”Kombinationer”. Där visar vi ett par oljor som vi tycker var för sig rent doftmässigt passar bra ihop med den olja vars sida du besöker. Dessutom ger vi på många produktsidor tips i den löpande texten på specifika blandningar man kan prova. 


Utöver det så vill vi här ge ett par tips:


Citrusoljor passar generellt sett bra ihop både med varandra (såsom citron + lime), men är otroligt versatila och kan kombineras med de flesta andra oljor. En väldigt enkel kategori av oljor att kombinera som sällan blir fel!


Skaffa gärna minst en basnot (exempelvis cederträ, patchouli, vetivert, frankincense). De skänker en helt ny tyngd och komplexitet till doftblandningen som du inte riktigt får med de kanske mer välkända oljor som hittas bland topp- och mellannoterna. Exempel på en basnot som älskas av många är frankincense. Den är fantastisk tillsammans med citrus, och passar även med blommiga dofter som lavendel och ylang ylang


Rosmarin är fräsch, örtig och samtidigt ganska komplex. Den är alldeles lysande tillsammans med citrusdoftande oljor, och vi vill särskilt slå ett slag för rosmarin + citrongräs. Fräsch och behaglig spa-känsla utlovas!


För dig som inte är så bekant med eteriska oljor har vi satt ihop tre olika paket med populära oljor. 


Det minsta paketet (3-pack) innehåller oljor som doftar jättegott i sig själva och är bland de allra populäraste. 


Mellanpaketet (5-pack) har samma tre oljor som det nyss nämnda, men kompletteras med ylang ylang och frankincense. En populär och blommig mellannot, och en underbar basnot som inbjuder till doftblandningar och skänker karaktär. 


Det stora paketet (10-pack) har ett väl avvägt sortiment med populära oljor. Här får du en riktigt fin uppsättning med oljor som kan kombineras på en mängd härliga sätt.