• 4.8 1247 verifierade recensioner
  • Köp diffuser och välj 3 gratis oljor!

  • Över 12,500+ nöjda kunder

Kunskapsbank om eterisk olja, diffusers & aromaterapi

Diffuser vs luftfuktare

Luftfuktare och diffusers kan på många sätt påminna om varandra. Båda använder vatten som de på ett eller annat sätt förångar och sprider i hemmiljön. Användningsområdena skiljer sig dock markant:
Luftfuktare har generellt betydligt större tank (ofta flera liter) och skapar mer ånga än en diffuser. Syftet med luftfuktaren är att öka luftfuktigheten inne, vilken kan ha en poäng om luften är väldigt torr. Det finns luftfuktare som skapar ånga både genom att värma vatten, och via ultraljudsvibrationer. Luftfuktare är generellt enbart anpassade för användning med vatten, och är inte framtagna för att sprida doft med hjälp av eteriska oljor. I många fall avråder luftfuktartillverkare strikt från att använda något annat än vatten, då tillsatta ämnen kan sätta igen filter, påverka tankens plast och förkorta produktens livslängd. 
En diffuser rymmer betydligt mindre vatten, har ett mindre format och är utvecklad specifikt för att sprida doft i hemmet. Ett annat ord för diffuser är just ”doftspridare”. Även om diffusern genom sin ångproduktion precis som luftfuktaren ökar luftfuktigheten i rummet, så är tanken så pass liten att detta är ytterst marginellt. Är man ute efter att höja luftfuktigheten bör man alltså köpa en renodlad luftfuktare med stor tank - inte en diffuser. De flesta diffusers på marknaden har en tank som endast rymmer 100 ml. 
För att använda en diffuser fyller man den med kranvatten, och sedan tillsätter man några droppar eterisk olja direkt på vattnet i tanken. I botten på diffusern finns en liten keramisk platta som med extremt snabba vibrationer skapar kall vattenånga, vilken sedan tar med sig doften från den tillsatta oljan på sin väg ut i rummet. Med en diffuser och eteriska oljor så får man själv full kontroll både på vilken doft som används, hur svag eller stark doften ska vara och hur länge den ska vara igång. En perfekt produkt för att skapa underbart väldoftande hem!
Evoromas diffuser har en 50% större tank (150 ml) än de flesta andra andra modeller på marknaden, och kan därför kombinera både en något större ångproduktion med en längre drifttid per tank. Den har också tre riktigt smarta funktioner som enklare varianter ofta saknar:
  • Intervall-läge. Du kan välja om diffusern ska producera ånga konstant, eller under regelbundna intervall. Med intervall-läget kör diffusern i 30 sekunder, tar paus i 30 sekunder, kör i 30 sekunder osv. 
  • Timer, välj om den ska köra 1, 2 eller 4 timmar. Kan också köras tills tanken tar slut (över 6 timmars drifttid vid kontinuerligt läge. Ca 12 timmars drifttid vid intervall-läge)
  • LED-lampa med varmt vitt ljus. Kan stängas av och på. Väldigt fin särskilt när det börjar skymma ute. En ring som löper längs med diffuserns keramikskal lyses upp svagt. Ångan belyses också och ger ett glödande och mycket subtilt skimmer där den lämnar diffusern och börjar sin resa för att sprida väldoft i ditt hem.
Evoromas diffuser är handtillverkad och har ett exklusivt hölje av stengods. En inredningsprodukt som med sin stillsamma och flyende ånga drar blickarna till sig som ett intressant nytt inslag i hemmiljön.